vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

AVIH organiseert succesvolle biomassa bijeenkomsten

06 november 2013

AVIH organiseert succesvolle biomassa bijeenkomsten

Vorige week  heeft de AVIH, samen met het Bosschap, 3 netwerkbijeenkomsten georganiseerd om de keten van biomassaproductie tot en met biomassagebruik beter in beeld te krijgen voor initiatiefnemers en intermediaire organisaties. De bijeenkomsten  in Hattem, Houten en Heeze zijn druk bezocht en hebben veel positieve respons opgeleverd. Dat komt mede door de alternatieve opzet van de middagen waarbij kennis en kennissen in de keten elkaar vonden.

Op het programma stonden geen presentaties, maar twee workshop rondes waarin verdieping op bepaalde onderwerpen plaats vond. Deelnemers werden in kleinere groepen ingedeeld en op een leuke manier gestimuleerd kennis uit te wisselen. De bijeenkomst was zo ingericht dat alle voorkomende vragen van deelnemers over biomassa aan de orde konden komen. Zo kregen deelnemers antwoord op hun vragen over de logistiek van de keten, maar ook over technische zaken omtrent biomassa opslag. Duurzaamheid, prijs, lokaal vs. regionaal en beschikbaarheid waren andere veel besproken onderwerpen. Door de informele opzet hebben deelnemers nieuwe informatie opgedaan, inzicht in de biomassaketen verkregen en nieuwe contacten opgedaan. Tijdens de bijeenkomsten werden zelfs de eerste nieuwe deals al gesloten!

Ondanks dat de verwachtingen meer dan waargemaakt zijn met deze formule, roepen vragen altijd nog meer vragen op. Daarom lenen deze bijeenkomsten zich dan ook bij uitstek voor een vervolg. De AVIH heeft op deze manier, samen met het Bosschap, een mooie start gemaakt om de biomassa keten de volgende stap te laten zetten waarin biomassa uit bos, natuur en landschap kan bijdragen aan verduurzaming van de energievoorziening.

Voor inlichtingen: info@avih.nl

AVIH, Kokermolen 11, 3994 DG Houten, tel: 030-6930040

Heeze_alle_groepen.JPG


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.