vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Biomassakaart online !

16 februari 2012

Transparantie in biomassamarkt voor hout

De biomassakaart van de AVIH, de Algemene Vereniging Inlands Hout, is deze week online gelanceerd. De biomassakaart (www.avih.nl/biomassakaart) is de enige online overzichtkaart van het gebruik van duurzame energie op basis van houtige biomassa in Nederland en aangrenzende gebieden in Duitsland en België.

Duurzame energiebronnen worden steeds belangrijker en krijgen steeds meer aandacht. In dit kader staat ook houtige biomassa in de schijnwerpers. Hout is ten slotte de enige hernieuwbare grondstof die bovendien CO2 neutraal is. Het goede aan houtige biomassa is dat dit vooral uit hout bestaat waarvoor tot nu toe weinig andere toepassingen waren. Het gaat hier voornamelijk om houtige biomassa afkomstig uit resthout van de houtverwerkende industrie, gebruikt hout, onderhoud uit landschappelijke beplantingen, tak- en tophout en pellets gemaakt van resthout.

Lees hier het volledige persbericht


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.