vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Hout is hot

10 februari 2012

Onder invloed van de economische neergang en de bezuinigingen op natuurbehoud, waardoor boseigenaren minder subsidie krijgen, voltrekt zich langzamerhand een omslag in het denken over de bosbouw in ons land. De oogst van hout uit eigen bos komt opnieuw in de belangstelling. De Algemene Vereniging Inlands Hout brengt daarom juist nu een brochure uit over de mogelijkheden bij duurzaam bosbeheer.

Om het bewustzijn te vergroten dat houtwinning uitstekend is te combineren met de landschappelijke en recreatieve functie van bossen, heeft de AVIH een brochure over de toekomst van het bos breed verspreid onder boseigenaren, beheerders en beleidmakers. Het kappen van bomen is één, verjongen is twee. Verjonging hoort bij de natuurlijke cyclus van het bos en levert gezond nieuw bos op. Zolang voor eindvellingen geplante of natuurlijke verjonging terugkomt, leidt een verantwoorde en vakbekwame houtoogst zelfs tot meer vitale bossen. Bos is natuur, maar met een beetje gerichte aandacht voor de boomsoortensamenstelling, de oogstmomenten en de oogsthoeveelheden kan er meer hout worden geproduceerd zonder dat de aantrekkelijkheid voor mens en dier eronder lijdt.

Lees hier het volledige persbericht
Lees hier de brochure of blader erdoorheen met ISSUU viewer


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.