vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Nieuwe Natuurwet leidt tot ontbossing

10 november 2011

De nieuwe Natuurwet van staatssecretaris Henk Bleker is schadelijk voor de Nederlandse bossen. Het is nog “máár” een concepttekst waarop iedereen tot 18 november mag inspreken, maar…. het effect van deze wet is voor het behoud van de oppervlakte bos zeer schadelijk. De bedoelingen zijn niet goed. Het komt erop neer dat uitgerekend in Natura 2000 gebieden het bos straks met wettelijke goedkeuring kan worden verwijderd. Zandverstuiving, hei, hagedissenpassage, vlindercorridor, gladde slang en korhoenderlandingsbaan worden allemaal gezien als hogere vormen van natuur waarvoor bos kan wijken zonder dat er nieuw bos voor in de plaats komt.

De ondernemers van de AVIH die in de bosbouw, houtoogst en houthandel actief zijn pleiten voor een betere Boswet. Duurzame bosinstandhouding is niet alleen in het belang van de handel, maar ook in het algemeen belang vanwege de vele voordelen die een bos oplevert (denk aan de bosproducten, biodiversiteit, zuurstofproductie, koolstofopslag en recreatiemogelijkheden). Het kan niet worden overgelaten aan ecologische ideeën. Ideeën die straks ook weer extra geld kosten om in stand te houden: zandverstuiving en hei kosten namelijk geld, maar bos levert geld op.

Lees hier het volledige persbericht


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.