vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Unieke cursus biomassa: hout voor energie

02 september 2008

De Algemene Vereniging Inlands Hout (AVIH) is, mede dankzij een bijdrage van het ministerie van LNV in het kader van het convenant ‘schone en zuinige agrosectoren’, in staat om u een biomassacursus aan te bieden. De cursus is bedoeld voor iedereen in de keten van bos tot en met energieproducent en gaat over de inzet van hout voor energie. De cursus gaat niet over beleid en politiek maar over praktijk en economie.

De docent die we hiervoor hebben is Pieter D. Kofman (58), een Nederlander met meer dan 25 jaar praktische ervaring op het vlak van biomassa (oogst, handel, verwerking, logistiek, voorlichting, demonstratieprojecten en het geven van cursussen) in Denemarken, Ierland en Schotland. Kofman heeft als consulent voor de Ierse regering, Ierse en Nederlandse bedrijven en de Scottish Enterprise gewerkt. Hij is leider van diverse activiteiten van de IEA (Internationaal Energie Agentschap) biomass agreement en coördinator van diverse EU projecten. Bij de start van de Europese Normcommissie TC335 Solid Biofuels vertegenwoordigde hij Denemarken en tegenwoordig participeert hij namens Dong Energy in TC335. Hij is coördinator van het grote Ierse onderzoeksproject Forest Energy 2006, 2007 en 2008 met verzorging van demonstraties van oogstmethoden, opslag, onderzoek, chemische samenstelling van hout etc. Hij heeft talloze voordrachten over hout voor energie gegeven.

De AVIH is ervan overtuigd dat Kofman’s kennis u kan helpen eerder en op een goede basis succesvol te zijn bij uw activiteiten om biomassa in te zetten voor opwekking van duurzame energie.
Kijk in de bijlage voor de details en meld u tijdig aan.


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.