vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Private Aanvulling WW en WGA (PAWW)

17 januari 2019

De WW- en WGA-uitkeringen zijn aangepast. Werknemers ontvangen bij werkloosheid minder lang een uitkering. Om dit op te vangen is de Private Aanvulling WW en WGA (PAWW) ontwikkeld door de sociale partners. Deze regeling komen sociale partners overeen via de cao PAWW. Uitvoering van deze cao is voor werkgevers en werknemers verplicht. Wat houdt de regeling in en wat betekent dit voor u als werkgever en werknemer?

Wat repareert de PAWW?
De periode dat een werknemer recht heeft op WW of WGA-uitkering is ingekort. Werkt iemand langer dan 10 jaar, dan bouwt hij/zij in plaats van één maand nog maar een halve maand WW of WGA op per gewerkt jaar. De maximale duur van de WW- en de WGA-uitkering is 24 maanden geworden. Voorheen was dit 38 maanden. De PAWW repareert de kortere WW en WGA.

Meer informatie en de door SPAWW opgestelde flyers inzake PAWW voor werknemer en werkgever zijn beschikbaar voor onze leden in het ledenportal.


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.