vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Adviseur

Een bos is een complex geheel van planten en dieren dat elkaar beïnvloedt en bovendien in de tijd verandert. Een boseigenaar kan, als hij zelf niet genoeg kennis in huis heeft om de effecten van zijn beheer te overzien, de hulp van een specialist inroepen, de bosadviseur.

Een bosadviseur of een bosbeheerder is een boseigenaar van dienst bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Een adviseur heeft zich gespecialiseerd in het bos en hoe dit functioneert over de tijd. Ook dient hij verstand te hebben van de houtketen. Daarom is hij zeer geschikt om adviezen over beheer en aanbesteding te geven, opstellen van subsidieaanvragen, bleswerk te verrichten, directie te voeren over houtoogstprojecten, en ook het verkopen van het hout.

Naast adviesbureaus zijn er ook rentmeesterkantoren, zij verrichten met name diensten voor de grotere particuliere boseigenaren en landgoedbezitters. 


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.