vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Biobased Economy

In een biobased economy is biomassa de belangrijkste grondstof in plaats van fossiele grondstoffen: van ‘fossil based’ naar ‘bio based’. Hierbij gaat het om het gebruik van biomassa voor niet-voedsel toepassingen zoals constructie materialen, chemicaliën, medicijnen, brandstof, elektriciteit en warmte.

Door de opkomst van de Biobased Economy worden de toepassingen van hout nog breder. Waar eerst met name de papier-, plaatindustrie en zagerijen interesse hadden, krijgen nu andere industrieën als energie, textiel, chemie en farmaceutische industrie ook interesse.

Cascadering is hierbij ook een veel genoemde term. In het cascaderingsprincipe wordt de grondstof eerst ingezet voor de hoogstgewaardeerde toepassing, daarna voor lagere. Daarbij wordt beoogd de grondstof zolang mogelijk in gebruik te houden door het geschikt te houden voor steeds nieuwe (laagwaarderige) toepassingen.

cascade-piramide-biobased-economy.jpg


Interessant? Delen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.