vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Diensten

Wilt u weten waarom een lidmaatschap bij de AVIH belangrijk voor u is? Hieronder leest u wat wij voor u en uw onderneming doen!

 1. Belangenbehartiging:
  De AVIH is de enige vereniging die in de volle breedte opkomt voor de belangen van de Nederlandse ondernemers in de bos- en houtsector.  Bos- en houtondernemers hebben met veel wetten en regels te maken. Wij willen dat ze daar zo min mogelijk last van hebben en hun werk goed kunnen doen, zonder dat dit ten koste gaat van de kostbare natuur. Daarom lobbyen we actief op internationaal, Europees, nationaal en regionaal gebied. We houden ons actief bezig met het mobiliseren van hout, be- en ontbossing en bescherming van biodiversiteit.
   
 2. Netwerk:
  De AVIH biedt haar leden een uitgebreid netwerk in de bos- en houtsector. Niet alleen een netwerk van ondernemers, maar ook andere instanties die in onze sector actief zijn. De AVIH leden staan aan het begin van de houtketen en de AVIH heeft daarmee nationaal maar ook internationaal een breed netwerk waar leden toegang toe hebben.
   
 3. Bijdragen aan beleid, onderzoek en onderwijs:
  AVIH hecht belang aan kennisoverdracht en het leveren van inzicht over de werking van de Nederlandse markt voor bos en hout. De AVIH kan een bijdrage leveren aan scholing, maar organiseert ook zelf cursussen waar nodig. De AVIH kijkt vooruit en is continu actief om de positie van de ondernemers te versterken.
   
 4. Aanspreekpunt:
  Leden kunnen met al hun vragen altijd terecht bij de AVIH. Wij denken vanuit onze kennis en expertise graag met u mee of voorzien u van de benodigde informatie. Tegelijkertijd is de AVIH ook een aanspreekpunt naar de buitenwereld. Wij werken aan de positie en de ontwikkeling van de branche in het algemeen. Ook niet leden kunnen bij ons terecht met hun vragen, maar betalen hiervoor € 50,- per vraag.
   
 5. Extra Ledenvoordeel:
  • Leden hebben onbeperkt toegang tot het AVIH netwerk, waaronder 2x per jaar een ledenbijeenkomst met excursie
  • Leden kunnen ten alle tijde terecht bij de AVIH voor vragen en advies
  • Leden worden op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen die van belang zijn voor de sector
  • Leden worden gratis vermeld op de AVIH biomassakaart
  • Leden krijgen korting bij speciale acties, cursussen of verkoop van items
  • Leden krijgen korting bij het plaatsen van advertenties bij "Vraag & Aanbod" op de AVIH website

Wilt u meer informatie of heeft u andere vragen, bel of mail ons dan gerust!
Bel 030 693 0040 of mail naar info@avih.nl.

 

word-lid-button.png

Lid worden

Wat levert lid worden u op?

 • Leden hebben onbeperkt toegang tot het AVIH netwerk, waaronder 2x per jaar een ledenbijeenkomst met excursie
 • Leden kunnen ten alle tijde terecht bij de AVIH voor vragen en advies
 • Leden worden op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen die van belang zijn voor de sector
 • Leden worden gratis vermeld op de AVIH biomassakaart
 • Leden krijgen korting bij speciale acties, cursussen of verkoop van items
 • Leden krijgen de eerste advertentie op “Vraag en Aanbod” gratis, daarna korting op het plaatsen van advertenties op de AVIH website

 

Spreekt de AVIH u aan en wilt u de sector ondersteunen? 
Wordt dan lid van de AVIH! Lid worden is heel simpel!

Door op de button rechtsboven te klikken en het formulier in te vullen, kunt u zich als lid aanmelden! Binnen enkele dagen krijgt u een bevestiging van ons en nemen wij contact met u op!

De AVIH kent diverse varianten:

 • Bedrijfslidmaatschap:

Dit is weggelegd voor ondernemers wiens bedrijf de handel in en/of het bewerken en verwerken van hout in de ruimste zin en van inlands hout in het bijzonder omvat. Volwaardige leden hebben stemrecht. Kosten voor het lidmaatschap zijn afhankelijk van de omzet.

 • Kosten lidmaatschap 2022

De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten, dat is ook het principe bij de contributieregeling die de AVIH hanteert.

Voor iedereen geldt:
(alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW)

Plaatje_contributietabel 2022 - t.b.v. website AVIH.JPG

 

 Statuten AVIH

 
Bedrijven die de CAO bos en natuur hanteren, betalen per werknemer een bedrag voor de CAO belangen behartiging. Dit wordt jaarlijks aan het begin van het jaar door de voorzitter vastgesteld. 

Bedrijven die de CAO hout hanteren, betalen een aandeel in de kosten van AVIH’s buitengewoon lidmaatschap van de VVNH. Deze kosten bedragen voor de omzetklassen 1 en 2: € 110,--, klasse 3: € 165,--, klasse 4: € 193,--, klasse 5: € 248--, klasse 6: € 275-- en klasse 7: € 286,-- per jaar. U ontvangt daarvoor – rechtstreeks van de VVNH – alle schriftelijke informatie zoals die ook aan de overige leden van de VVNH wordt verzonden inclusief CAO hout berichten. Uiteraard heeft u ook het recht om kringbijeenkomsten van de VVNH bij te wonen.

Omdat de AVIH hecht aan gekwalificeerde ondernemers wordt van bedrijven die actief zijn in de bosexploitatie verwacht dat ze binnen 1 jaar na aanmelding zijn erkend op grond van de ErBo regeling. 

Meer informatie zie: www.skbnl.nl 

 • Geassocieerd lid worden kan ook!  
Wilt u het werk van de AVIH ondersteunen? Of heeft u als bosbezitter (zoals bijv. een gemeente) of andere betrokkenen (zoals bijv. toeleverancier of een scholingsinstelling) er belang bij om kennis te nemen van de activiteiten en opvattingen van de AVIH? Dan kunt u geassocieerd lid worden!
- Voor toeleveranciers van bosbouwmaterialen geldt een tarief van minimaal € 548,-- per jaar.
- Voor alle overigen geldt een tarief van € 402,-- per jaar.
 
Geassocieerd leden ontvangen alle voor leden bestemde informatie en worden uitgenodigd op ledenvergaderingen. Zij hebben geen stemrecht. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.
 
 • Student/Docent lidmaatschap:
Studenten en docenten in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs of aan de universiteit kunnen op persoonlijke titel lid worden van de AVIH. Student/Docent leden hebben geen stemrecht, maar hebben wel toegang tot het AVIH netwerk en de ledenvergaderingen. 
 
Kosten voor studenten € 30,-- 
Kosten voor docenten € 100,--
 
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.
 
 

Wilt u meer informatie of heeft u andere vragen, bel of mail ons dan gerust!
Bel 030 - 693 0040 of mail naar info@avih.nl.

 


Deze site maakt gebruik van cookies. Het betreft met name functionele cookies, om de site te kunnen laten functioneren en voor uw gebruiksgemak.